Rose Bush Care – Bestrijding van de invasie van schadelijke insecten

Insecten zijn een probleem voor rozentuinen, het verzorgen van knock-outrozen, het kweken van miniatuurrozen, het kweken van klimrozen en het verplanten van rozen, evenals het algemene rozentuinieren. De verzorging van rozenstruiken kan echter gemakkelijk zijn en tegelijkertijd bladluis bestrijden insecten. Of u nu deelneemt aan biologische rozentuinbouw, bepaalt welke soorten insecticiden worden gebruikt of dat u gewoon rozen kweekt om te snijden, hier zijn een paar tips voor het bestrijden van insecten.

Er zijn verschillende soorten insecten en ongedierte op basis van waar u zich bevindt als het gaat om rozentuinieren. Ontbladeraars of bladvoeders, zuigende voeders, stengelborende insecten, galmakers en knop- of scheutvoeders zijn er maar een paar. Ontbladeraars zijn bladwespen waarvan er 3 soorten zijn: rozenslak, borstelige rozenslak en gekrulde rozenbladwesp. Een bladwesp is een donkere wesp die niet steekt. Larven zien eruit als rupsen maar hebben vlezige poten achter de voorste drie paar poten waardoor er in totaal 5 paar poten aan de voorkant zijn. Alle drie de soorten zijn lichtgroen van kleur met oranje koppen en kunnen wel ¾ inch lang worden. Er zijn een paar opties om uw tuin van dit ongedierte te ontdoen: pluk ze met de hand of water, of gebruik gewoon tuinbouwolie of neem. Voor degenen die biologisch rozentuinieren, deze wegspoelen met een waterslang, vroeg op de dag spuiten zodat het gebladerte kan drogen voor zonsondergang, zodat er geen schimmel ontstaat.

Zuigende feeders omvatten bladluizen, die het meest voorkomen. Deze vermenigvuldigen zich snel en kunnen ervoor zorgen dat de plant ziek wordt door zwakte. Behandeling voor deze en de meeste andere zuigende insecten omvat insectendodende zepen voor biologische tuiniers en insecticiden uit een plaatselijke tuinwinkel voor anderen.

Japanse kevers zijn het op een na meest voorkomende insect op rozen en kunnen je bloemen vernietigen. Over het algemeen is het te laat om die bloei te redden als ze worden gezien. Het gebruik van diazino of malathion houdt deze bij regelmatig gebruik op afstand. Knoflook die in de buurt van uw rozen wordt geplant, helpt deze insecten af ​​te weren als u een biologische tuinier bent.

Rozenstokboorders beschadigen de rozenstammen en -stengels en kunnen ook met Neem worden bestreden. Voor bijna alle plagen in een rozentuin kunnen preventieve maatregelen worden genomen. Onderzoek de insecten en plagen die in uw omgeving voorkomen voordat u gaat planten. Dit zal je helpen bij het kiezen van gezelschapsplanten voor je tuin. Van gezelschapsplanten zoals knoflook is bekend dat ze insecten op afstand houden, terwijl andere planten goed zijn om specifieke insecten op afstand te houden. Het is van het grootste belang om het onderzoek voor uw gebied te doen als u uw tuin langer dan een jaar aan een stuk wilt houden. Het is het beste om met uw plaatselijke boomverzorger of professionele tuinierclub te praten om meer te weten te komen over uw specifieke insecten en gebied.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *