Technische termen in het smeden van sloten en het oppakken van sloten

Het concept van lockpicking en slotenmakerij is uitvoerig besproken. Het is een gegeven dat deze techniek uniek en tegelijkertijd onvermijdelijk is en er kan veel worden gedaan met behulp van deze technieken bij het smeden van sloten en het oppakken van sloten. Het zou ons helpen bepaalde termen te begrijpen die worden gebruikt bij lockpicking en slotenmakers om een beter perspectief te krijgen op slotenmaker Zeist en hun openingstechnieken als geheel. Enkele van de technische termen die worden gebruikt bij lockpicking en slotenmakerij worden hier uitgelegd ten behoeve van de lezers.

Technische termen gebruikt in Slotenmakerij:

Slotenmaker

Een professional die werkt op het gebied van het openen, vervaardigen en onderhouden van sloten en beveiligingssystemen

Slotenmaker

De wetenschappelijke methode die wordt gebruikt bij het maken, breken en onderhouden van sloten en slotsystemen. Slotenmakerij kan ook worden beschouwd als een kunst van het manipuleren van sloten. Een taak die ook van toepassing is op beveiligingssystemen.

Tubular lock-pick

Een tubular lock-pick is een hulpmiddel dat gespecialiseerd is in het openen van een tubular pin-cilinderslot. Buissloten zijn er in verschillende maten, zoals 6-, 7- en 8-pins sloten, en zijn qua ontwerp en functie vergelijkbaar. Gebruikt door eenvoudig in het slot te steken en het slot met de klok mee te draaien met een gemiddelde spanning. Wanneer het buisvormige slot verder in het slot wordt geduwd, dwingt het de pinnen langzaam een voor een te openen totdat ze stoppen met het binden van de aandrijfpennen. Moderne buisvormige sloten worden aangevuld met een decoder waarmee de slotenmaker kan waarnemen op welke diepte het afschuifvlak door de pinnen werd gebroken; deze techniek bespaart de kosten en het gedoe van het vervangen van een slot.

Spanning moersleutel

De tension wrench of beter bekend als de torque, dit is een stuk gereedschap dat gebruikt wordt om sloten open te breken. De moment- of spanningssleutel is “L”-vormig. Dit instrument wordt gebruikt om torsie uit te oefenen op de binnencilinder van een slot. Dit wordt gedaan om eerder geplukte pinnen op hun plaats te houden, terwijl de slotenmaker de andere pinnen verschuift. binnencilinder wordt dan door de spansleutel gedraaid en het slot wordt geopend.

Slanke Jim

Een Slim Jim is gemaakt van een metalen strip die heel dun is en ongeveer 60 cm lang en ongeveer 2-4 cm breed is. Deze tool staat bekend als de lockout-tool in de technische taal van slotenmakers. Meestal gebruikt om sloten en deuren van auto’s te openen. Het werkt rechtstreeks op de hendels en verbindingsstaven die de deur bedienen, waardoor de complexiteit van het omgaan met het slot volledig wordt vermeden als het per ongeluk is vastgelopen.

Sleutelcode

Slotenmakers gebruiken een reeks alfanumerieke tekens om een sleutel te maken. Er zijn twee soorten codes: blindcodes en bittingcodes. Ze worden tegenwoordig veel gebruikt in geavanceerde beveiligingssystemen.

Belangrijkste relevantie

Deze term wordt gebruikt om te meten of te bespreken hoe identiek een sleutelafdruk gemaakt op was of anderszins is aan de daadwerkelijke sleutel die is gekoppeld aan het originele slot.

Maison en Master key-systeem

Een Maison-sleutelsysteem is anders dan een Master-sleutelsysteem. In een hoofdsleutelsysteem worden individuele sleutels gebruikt om toegang te krijgen tot een individueel slot, terwijl een Maison-sleutelsysteem is ontworpen om sloten te bedienen met elke sleutel die bij het systeem hoort.

Hersleutelen

Rekey is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar de mogelijkheid om een slot te wijzigen of aan te passen aan een andere sleutel dan de originele. Het concept van Rekeying is uitgevonden door een visionaire slotenmaker genaamd Solomon Andrews in 1836. Dit concept of deze methode wordt gebruikt wanneer de eigenaar vermoedt dat het bestaande slot is misbruikt door onbevoegden of dat er een melding is van verlies van de originele sleutel en het vervangen van het slot zou wel eens erg duur kunnen blijken.

Scheer lijn

Dit is een term die wordt gebruikt bij het verwijzen naar cilindersloten. Het is de lijn waar de buitenste cilinder begint en de binnenste cilinder eindigt. Dit is een cruciaal systeem dat niet alleen het slot beveiligt, maar ook de slotenmakersprocessen ondersteunt zonder het slot zelf te beschadigen.

Termen die worden gebruikt in Slotenmakerij en lockpicking zijn dynamisch, ze blijven evolueren naarmate de technologie het werkbereik voor slotenmakers en lockpickers steeds verder uitbreidt. Dus vertrouw uw slotenmakersbehoeften toe aan een professional die de tool kiest die precies goed is en als u het geluk heeft een spraakzame slotenmaker te vinden, zal hij u misschien meer van dergelijke termen leren kennen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *