Wat u moet weten over cuppingtherapie

Er zijn aanwijzingen dat cupping-therapie bepaalde gezondheidsproblemen ten goede kan komen. Onderzoek naar cupping-therapie is echter vaak van lage kwaliteit. Er is meer onderzoek nodig om te begrijpen hoe cupping-therapie werkt, of het werkt en onder welke omstandigheden het kan helpen.

Hijama Amsterdam is een traditionele praktijk die wordt gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen.

Het gaat om het plaatsen van een kopje op een specifieke plek op de huid van een persoon. De beoefenaar oefent een zuigkracht uit op de cup om aan de huid te trekken.

Cupping kan droog of nat zijn. Wet cupping is het verwijderen van een deel van het bloed van de patiënt tijdens de procedure door de huid te doorboren voordat de afzuiging begint. Dit type cupping komt minder vaak voor in de Verenigde Staten, waar beoefenaars een medische beroepslicentie moeten hebben.

Cupping laat meestal een cirkelvormige blauwe plek achter op de huid van een persoon waar bloedvaten barsten na blootstelling aan de zuigeffecten van de procedure.

winst

Recensies gezaghebbende bronnen hebben samenvattingen gegeven van het gebruik van cupping. Beoordeling was beperkt tot gedocumenteerd gebruik in onderzoeksstudies.

Volgens dit artikel kunnen de verschillende soorten stimulatie die cupping kan bieden, de reden zijn waarom het nuttig is voor verschillende aandoeningen.

In de review wordt echter ook opgemerkt dat er onvoldoende sterk bewijs is om dit effect te ondersteunen.

De voordelen van cupping die door recensenten worden genoemd, zijn onder meer:

pijn vermindering
ontspanning van de spieren
de bloedsomloop verbeteren
activatie van het immuunsysteem
afgifte van gifstoffen
Afvoer van afval en zware metalen

Werkt cupping therapie?

Wetenschappers hebben cupping-therapie gekoppeld aan een aantal gezondheidsvoordelen. Uit analyse blijkt dat de inademing die gepaard gaat met cupping de lokale doorbloeding stimuleert. Deze actie stimuleert ook het heem-oxygenase-1 (HO-1)-systeem van het lichaam, dat antioxiderende, ontstekingsremmende en neurotransmitter-modulerende effecten heeft.

Cupping is ook gerelateerd aan de meridiaanpunten van het lichaam, die centraal staan in de beoefening van acupunctuur.

Veel artsen beschouwen cupping als een aanvullende therapie, wat betekent dat veel artsen cupping niet erkennen als onderdeel van de westerse geneeskunde. Maar dat betekent niet dat het niet effectief is. Therapeuten gebruiken naast de westerse geneeskunde soms aanvullende therapieën en ondersteunend onderzoek.

Zoals opgemerkt door het National Center for Complementary and Integrative Health Trusted Source, zijn er echter nog steeds niet genoeg hoogwaardige onderzoeken om de effectiviteit van cupping te bewijzen. Wetenschappers moeten meer onderzoek doen om te zien of het werkt als een behandeling.

Gebruik

Volgens beoordelingen kunnen therapeuten cupping gebruiken voor de volgende aandoeningen:

gordelroos pijn
gezichtsverlamming
Spinale schijfslijtage (cervicale spondylose)
Hoge bloeddruk
preventie van hart- en vaatziekten
musculoskeletale pijn
rugpijn
nek pijn
Fibromyalgie
carpaal tunnel syndroom
hoofdpijn
migraine
cellulitis
hoest
koud
astma
acne
netelroos
beschadiging van zacht weefsel
artritis
neurodermitis
Therapeuten kunnen cupping ook gebruiken als cosmetische techniek om het uiterlijk van de gezichtshuid te verbeteren.

pijnstilling

Mensen noemen cupping-therapie vaak als een methode voor pijnverlichting. Hoewel er enig bewijs is van de effectiviteit ervan, moeten wetenschappers studies van hoger niveau uitvoeren om dit volledig te bewijzen.

Een meta-analyse die in de recensie verschijnt, beweert dat er mogelijk bewijs is dat cupping effectief is bij de behandeling van rugpijn. Onderzoekers merken echter op dat de meeste studies van lage kwaliteit waren en dat er in toekomstige studies meer standaardisatie nodig is.

Eén studie kwam tot vergelijkbare conclusies over de effectiviteit van cupping voor nekpijn. Onderzoekers merken op dat studies van betere kwaliteit nodig zijn om te bepalen of cupping-therapie effectief is.

huid conditie

RecensiesBetrouwbare bronnen citeren onderzoeksbewijs dat cupping-therapie effectief is bij de behandeling van acne en herpes zoster (herpes zoster) en aanverwante pijn.

Er zijn echter meer rigoureuze en hoogwaardige onderzoeken nodig om de resultaten te bevestigen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *